Run1

Mijn eerste echte aanraking met triathlon kwam in 2004 toen ik net naar Almere was verhuisd en voor de eerste keer langs de kant stond van de ‘Hele’. Het waren niet de toppers die mij deden speculeren over mijn eigen deelname, maar de mensen van wie je niet zou verwachten dat ze een hele konden volbrengen. Als zij het konden, moest het voor mij ook mogelijk zijn. Wat moest dat een voldoening geven, om een hele triathlon te finishen.

Ik besloot het rustig op te bouwen. Eerst een OD en MD in 2005 en dan in 2006 mijn eerste keer de Hele van Almere. Toen ik besloot voor een hele te gaan was dat nog in de veronderstelling dat dit eenmalig zou zijn. Eenmaal flink afzien en pijn lijden en daarna genieten van de kortere afstanden. Mijn debuut in 2006 ging erg voorspoedig. Met een eindtijd van 10:24 overtrof ik mijn stoutste verwachtingen. Met 2 keer een wissel van 7 min en een lekke band, wist ik dat een tijd van onder de 10 uur mogelijk moest zijn. Geen onnodig tijdverlies tijdens de wissels en wat meer trainingarbeid brachten mij in 2007 tot een tijd van 9:29. Mijn triathlon carrière was begonnen.

In 2008 kwam één van mijn grote dromen uit: Deelname aan de Ironman World Championship op Hawaii waar ik me tijdens Ironman Frankfurt voor kwalificeerde. Het motto van Ironman Hawaii 2008 was Leiahi (ring van vuur) wat symbool stond voor het vuur in elke atleet, het eiland, etc. De 10 dagen samen met Nina op Hawaii hebben het triathlon vuur in ons in ieder geval flink opgestookt!

De ahi in mij zorgde de volgende 4 jaren voor mooi klasseringen in 5 Ironman’s en 4x sub 9 uur tijdens de Holland Triathlon Almere met als PR een 8:39:28 in 2012. Het emotioneel hoogtepunt van de afgelopen jaren was wel de finish samen met Nina tijdens de Ironman World Championship 2012 op Hawaii.