26 februari 2017 - Nina

Rotterdam vind ik echt een sportstad met o.a. zijn jaarlijks terugkerende fantastische Marathon Rotterdam, met een goede organisatie en enthousiast publiek. Altijd weer een feest. Vorig jaar vond er het WK Paratriathlon plaats, waar ik als Technical Official van de ITU bij aanwezig mocht zijn. Wat een geweldige ervaring!

Dit jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan en vindt de  ITU World Triathlon Grand Final er plaats. De afsluiting voor de elite op de sprint/olympische afstand triathlon in de World Triathlon Series.

Buiten actief te zijn als triathleet/hardloopster en sinds vorig jaar ook als NTB official ben ik dit jaar WK-Triathlon Ambassadeur. Daarmee probeer ik het WK triathlon in Rotterdam te promoten en kennis over te dragen naar wie dat wil. Deze post is mijn eerste promotionele actie maar er zullen er nog meer volgen. Mocht je nu al vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

Ik hoop op deze manier een bijdrage te leveren aan de fantastische sport die triathlon heet en er op 14-17 september een groot feest van te maken.

2017-WK Ambassadeur-klein

Het organisatiecomité van het WK Triathlon presenteert met trots het (voorlopige) programma van het WK dat komend jaar van 14-17 september plaatsvindt in Rotterdam. Het WK dat een compact programma kent, speelt zich af in hartje Rotterdam en beleeft haar hoogtepunt op zaterdag als de elite mannen en vrouwen strijden om de WK titel. Op zondag vinden de WK races plaats voor alle leeftijdsgroepen.

De beslissing om de zowel de Olympische afstand als de Sprint op zondag te organiseren heeft als consequentie dat atleten moeten kiezen aan welke afstand ze willen deelnemen. De ITU reglementen schrijven voor dat tussen wedstrijden 36 uur moet zitten als atleten aan beide afstanden willen deelnemen. Doordat beide wedstrijden op dezelfde dag plaatsvinden kan de organisatie een unieke race garanderen tegen het iconische decor van Rotterdam en de Maas over een uitdagend en veilig parcours.

Met de bekendmaking van het programma kunnen atleten, hun familie en vrienden de trip naar Rotterdam gaan plannen, dat door de New York Times is uitgeroepen tot een van de ‘must see’ steden ter wereld. Om het boeken van een hotel zo eenvoudig mogelijk te maken heeft het organisatiecomité een online boeking systeem in het leven geroepen. Het advies is om vroegtijdig te boeken en daarmee de beste locatie en prijs te krijgen.

Het WK in 2017 wordt een festival met de triathlonsport in de hoofdrol. Deelnemers en bezoekers kunnen genieten van een spectaculaire openings en sluitingsceremonie, pasta parties, live optredens en een levendige atmosfeer, dat van het WK in Rotterdam een ‘must do’ evenement maakt voor atleten vanuit de hele wereld. Side events en speciale wedstrijden worden op een later tijdstip bekend gemaakt.