12 juni 2016- Nina

In the pocket! Mijn PR op de Olympische Afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) aangescherpt met ca. 4 min. 2:17:44! Super tevreden! Een mooie opsteker richting Challenge Roth. Op de supercompensatie van de wedstrijd van vorige week heb ik heel goed gefietst.  Volgens mijn GPS heb ik 35,3 km/h gereden. Nog nooit zo hard gereden over 40 km.

Voor de wedstrijd wel weer nerveus, maar al iets minder dan vorige week, dus die trend maar eens doorzetten. Door toch wat slechte ervaringen met het zwemonderdeel, besloten dit heel rustig en aan de buitenkant te volbrengen. Met een grote boog gezwommen, helaas was deze toch niet groot genoeg om alsnog bij de boei overzwommen te worden. Kopje onder, rustig blijven, en doorzwemmen. Volgens mijn GPS heb ik ruim 2 km gezwommen, ha ha, daar zal wel een foutmarge in zitten. Het hoort natuurlijk 1,5 km te zijn. De tijd was 27:21. Niet heel snel, maar zonder paniek overleefd en dat was het doel. Vertrouwen gekweekt.

Deze keer loop ik direct het goede pad in en vind mijn fiets. Ik loop weer enorm te worstelen om mijn wetsuit uit te krijgen, ondanks dat ik mijn benen en armen ongeveer helemaal ingesmeerd heb met vaseline. Startnummer om, bril op, helm op en gaan! Opstappen verloopt soepel, ik schuif in één beweging mijn schoenen in en kan beginnen met fietsen. De Stichtse Brug op is wel even een dingetje, maar ik laat me niet gek maken.

Bram Heikoop-02

Na ca. 4 km word ik ingehaald door een groepje en besluit op legitieme afstand van 10m mee te gaan. Regelmatig wordt er voor me van plaats gewisseld en zie mannen ook in het wiel van een ander rijden. Ik hou me aan de 10m. Ik sta volledig achter de nieuwe slogan van de NTB: Stayeren = Valsspelen!

Het gaat hard. En ik blijf mezelf oppeppen: dat ik bij de groep moet blijven, dat dit een hele goede training voor Challenge Roth is, dat dit mijn kans is om onder de 2:20 eindtijd te gaan. En ja, het doet pijn in de benen, en ja, ik spuug weer, maar minder dan vorige week. Een half bidonnetje dooie cola helpt toch wel. Wat mij normaal niet lukt, lukt nu wel: met regelmaat zit ik boven de 140 hartslag. En ik blijf door pushen. M.n. bij bochten heb ik het heel moeilijk, met veel moeite kom ik dan weer bij ‘mijn groepje’. Gelukkig staat er bijna geen wind en is de temperatuur aangenaam. Er is onweer voorspeld, maar dat breekt pas na mijn finish los.

Op de Nekkeveldweg, na ca. 24 km is het vat aardig leeg, tot dan heb ik gemiddeld 36,2 km/h gefietst. Als de groep weer een gat heeft van 20m kom ik er niet meer bij. Even later word ik gepasseerd en kan weer even mee. Maar halverwege de dijk moet ik ook hem laten gaan. In het laatste stuk rij ik maar een gemiddelde van 33,6 km/h. Dit fietsonderdeel was minder goed gedoseerd dan vorige week, waar ik nog een negative split reed, maar mooi getest wat ik kon. Met uiteindelijk een gemiddelde van 35,3 km/h ben ik uitermate tevreden. Wel jammer dat er te weinig chipmatten liggen, zodat in de uitslagen de wisseltijden bij de resp. fiets- en looptijden zitten.

Marcella-04a

Voordat ik bij de wisselzone aankom herhaal in mijn hoofd wat ik moet doen, gezien de ‘fouten’ van vorige week. Ik doe alles goed ;-) Behalve dat ik wel wat sta te emmeren om mijn Herzog compressie sokken aan te trekken. Door de compressie zitten ze natuurlijk strak en met iets vochtige (zweet) voeten kom ik daar moeizaam in, ondanks het talkpoeder wat ik erin gestrooid had. Maar de test is wel gelukt, in Roth ga ik met deze sokken lopen. De kans op blaren is zoveel kleiner, en met een marathon scheelt dat toch wel.

Marcella-06a

Het lopen gaat niet makkelijk, maar in mijn kop zit het goed. Ik heb geen idee wat voor tijden ik gezwommen of gefietst heb tijdens de wedstrijd, maar mijn gevoel zegt dat ik snel ben. Ik blijf pushen. En als ik dan Marleen Vos op ca. 50m. voor me zie lopen, motiveert dat ook enorm. Die ga ik pakken! Niet te snel er naar toe, want dan blaas ik mezelf op. Gestaag kom ik dichterbij. Lekker hoor. Als ik haar passeer en gedag zeg en nog een aanmoediging krijg, heb ik geen idee of ze mee gaat. Ik blijf pushen, pas na een halve ronde kijk ik om en zie haar niet. Cora Vlot komt me tegemoet en ik weet dat zij ongeveer 3 min. voor me ligt, dat ga ik niet redden. Ik passeer nog verschillende andere dames en kom Thomas tegen in het heen-en-weer stuk, altijd leuk!

Bram Heikoop-01a

In de 2e ronde pik ik een man op die tot de finish bij me blijft en me na afloop bedankt. Het loopparcours is iets te kort, maar met mijn GPS snelheid van 14,6 km/h gemiddeld ben ik tevreden.

Krant-02a

Als ik dan de finish zie, en de klok op 2:17:.., ben ik weer zo blij! Enerzijds omdat ik deze eerste  triathlon van 2016 goed volbracht heb en anderzijds doordat ik een PR heb.

Tweeëneenhalf uur na mijn finish is de prijsuitreiking. Met een 5e plek Overall bij de dames en 2e in mijn categorie D50 ben ik dik tevreden. Grappig dat Thomas ook 5e Overall en 2e in zijn categorie geworden is.

IMG 7260a

Met sportieve groet,

Nina Bakker

Foto credits: Bram Heikoop, Thomas Naasz, Marcella Elbertsen, Wiljo Meijnhout

http://www.huizernieuws.nl/nieuws/sport/61134/-foto-s-scheltinga-en-honkoop-winnaars-triatlon