28 oktober 2018 - Nina

Sinds 2010 kom ik al bij de Wolfskamerloop. En ieder jaar komen Thomas en ik daar terug, omdat het zo’n leuke loop is, goed georganiseerd, leuk parcours, gezellig en vaak zien we veel bekenden. De laatste 2 jaar stond ik met mijn camera langs de kant, doordat ik door blessureleed niet mee kon doen, nu kon ik eindelijk zelf weer mee doen. Met ook nu weer een startnummer met mijn naam erop, super leuk! En dan ook nog op de vernieuwde locatie en het vernieuwde parcours. De uitstraling bij aankomst was al veel gezelliger, doordat het veel compacter opgezet is. Inschrijving/ophalen startnummers, start/finish en prijsuitreiking is nu heel dicht bij elkaar. Een goede verbetering! Ook het parcours, wat nu tegen de klok in gelopen wordt en maar een klein deel over het verharde fietspad ging, vind ik een verbetering. De heuveltjes die nu in het begin zaten, waren beter ‘te doen’.

21 oktober 2018 - Nina

Ieder marathon is weer een bijzondere ervaring en heeft zijn eigen verhaal. Maar deze was wel heel bijzonder. Met een totaal andere insteek ben ik gestart. Het terugkomen na de operatie aan beide hielen vorig jaar september was moeizaam en nog steeds ben ik niet pijnvrij en is de linker achillespees 2x zo dik als de rechter. Daar kwam sinds half mei pijn in het scheenbeen bij. De echo die begin juli gemaakt werd, gaf geen afwijkingen te zien. Met de aanhoudende pijn werd er 3 weken geleden toch een MRI gemaakt en deze gaf aan dat er een stressfractuur gezeten had en aan het herstellen was. De orthopeed gaf aan dat ik wel mocht starten in de marathon, maar bij verergering van pijn in het scheenbeen ik uit moest stappen, omdat ik anders het herstel zwaar zou belemmeren. Hulde aan Jolanda de Poorter! Eindelijk eens een arts die niet direct op de rem trapte. Dus met dit in het achterhoofd en een foliedeken bij mij (om warm te blijven) voor als ik uit moest stappen, leefde ik toe naar de marathon.

23 september 2018 - Nina

De zondag begint voor mij om 6:00 als ik opsta. Enigszins gespannen doe ik zoals gebruikelijk mijn oefeningen op de grond om mijn rug wat soepel te maken en mijn core te versterken. Het ontbijt bestaat uit rijstepap en een kopje thee, om mijn darmen zo rustig mogelijk te houden.

10 juni 2018 – Nina 

Met de sponsoring van Run2Day Almere in samenwerking met Saucony kwam dit jaar ook een gratis start bij de halve marathon van de  Almere City Run. Ondanks blessureleed leek me dit een mooie test om te kijken waar ik stond met hardlopen. Met nog steeds weinig snelheidswerk was ik in trainingen gevorderd tot een lengte van 24 km in hartslagzone 1, dus qua afstand was dit mogelijk. Omdat ik 2 weken ervoor meegedaan had met het NK Run-Bike-Run (10-60-10 km) in Almere en daar in de 1e run 13,2 en in de 2e run  12,8 km/h gelopen had en daar niet al te veel schade van had ondervonden, vond ik dat het mogelijk moest zijn om de 21,1 km tussen de 13 en 13,5 km/h te lopen. En mezelf ook niet gek te maken om veel harder te gaan lopen. Er viel per slot van rekening niets winnen, maar wel een hele hoop te verliezen.

26 & 27 mei 2018 – Nina 

Het was intensief, zonnig, warm, leuk en mooi tijdens het Duin-weekend van Start2Finish! Op zaterdag zelf meegedaan aan het NK RunBikeRun (10-60-10 km) en op zondag als official aanwezig tijdens de triathlon divisie wedstrijden.

10 maart 2018 – Nina 

Als TTN3 opdracht (triathlon-trainer-opleiding) werd er door 2 TVA leden een Zwemloop georganiseerd voor alleen TVA leden op zaterdag 10 maart.  Een mooi moment om weer een kilometer te zwemmen. Lopen zou op dat moment nog zeker geen optie zijn. Het mooie was dat er dan zeker geen druk zou zijn, het zou niet een ‘echte’ wedstrijd zijn. Het zwemmen zou op zichzelf al een uitdaging zijn. Het ene moment kon ik in een ‘treintje’ mee in 1:30/100m, twee dagen later kon ik met moeite onder de 2:00/100m zwemmen. Zeer wisselend en keerpunten gaan in super-slow-motion door de rugproblemen. Uit het zwembad komen bleef een ‘dingetje’ ;-)

30-november 2017 – Nina 

Nu 2017 bijna op z’n eind loopt is het goed om eens terug te kijken hoe het allemaal verlopen is in dit jaar. Vooraf maak ik altijd plannen welke grote wedstrijden ik wil doen, eventueel samen met Thomas, welke wedstrijden daarin goed passen voor de voorbereiding en welke wedstrijden we dan nog gaan jureren als official van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Het werd een mooi rijtje met daarin maar liefst 4 NK’s.

9-april 2017 – Nina 

Wat een fantastisch weer. Strakblauw, windkracht 2 uit het zuiden en bij de start om 10:00 uur 12 graden en later op de dag ca. 20 graden. Dit wil je dan gewoon niet missen. Wetend dat de marathon Rotterdam altijd al een feestje is, maar met dit weer kan het niet stuk. En onder het motto dat je alleen maar spijt krijgt van de dingen die je niet doet, zolang je er maar verstandig mee omgaat, ben ik toch van start gegaan in deze marathon. 

De voorbereiding was alles behalve goed. Al 1,5 jaar heb ik veel pijn aan de aanhechting op het hielbot van beide achillespezen. De verkalking die daar zat is nu zo goed als weg en nu moest alleen de pijn nog weg. Van de fysio moest ik blijven lopen en de pijn kon geen kwaad. Weliswaar kon ik de ene dag nauwelijks 15 minuten lopen door pijn en de volgende dag was een lange duurtraining van 2,5 uur mogelijk. Sterk wisselend dus, maar so be it. 

5 maart 2017 – Nina 

Wat een feest was het om weer een loopwedstrijd te kunnen. Vooraf uiteraard niet, want de zenuwen waren er ook weer, ondanks dat ik niet fit was en geen verwachtingen had. De Trappenbergloop is een mooie loop, off-road , maar erg weinig blubber (10,6 km). De organisatie is top en mooi dat er weer veel vrijwilligers aan het helpen waren. Mooi dat ik na afloop eerst door een dame begeleid werd en mij vertelde dat ik zo bij het podium verwacht werd en vervolgens bij de arm gepakt werd door de volgende vrijwilliger, niet dat het nodig was, maar gewoon omdat de man het gezellig vond om mij naar de sporthal te begeleiden. En ik was ook zo blij dat ik eindelijk weer eens een wedstrijdje heb kunnen doen dat ik honderd-uit praatte. Leuk!

26 februari 2017 - Nina

Rotterdam vind ik echt een sportstad met o.a. zijn jaarlijks terugkerende fantastische Marathon Rotterdam, met een goede organisatie en enthousiast publiek. Altijd weer een feest. Vorig jaar vond er het WK Paratriathlon plaats, waar ik als Technical Official van de ITU bij aanwezig mocht zijn. Wat een geweldige ervaring!

Dit jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan en vindt de  ITU World Triathlon Grand Final er plaats. De afsluiting voor de elite op de sprint/olympische afstand triathlon in de World Triathlon Series.

Buiten actief te zijn als triathleet/hardloopster en sinds vorig jaar ook als NTB official ben ik dit jaar WK-Triathlon Ambassadeur. Daarmee probeer ik het WK triathlon in Rotterdam te promoten en kennis over te dragen naar wie dat wil. Deze post is mijn eerste promotionele actie maar er zullen er nog meer volgen. Mocht je nu al vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

Ik hoop op deze manier een bijdrage te leveren aan de fantastische sport die triathlon heet en er op 14-17 september een groot feest van te maken.