10 maart 2018 – Nina 

Als TTN3 opdracht (triathlon-trainer-opleiding) werd er door 2 TVA leden een Zwemloop georganiseerd voor alleen TVA leden op zaterdag 10 maart.  Een mooi moment om weer een kilometer te zwemmen. Lopen zou op dat moment nog zeker geen optie zijn. Het mooie was dat er dan zeker geen druk zou zijn, het zou niet een ‘echte’ wedstrijd zijn. Het zwemmen zou op zichzelf al een uitdaging zijn. Het ene moment kon ik in een ‘treintje’ mee in 1:30/100m, twee dagen later kon ik met moeite onder de 2:00/100m zwemmen. Zeer wisselend en keerpunten gaan in super-slow-motion door de rugproblemen. Uit het zwembad komen bleef een ‘dingetje’ ;-)

30-november 2017 – Nina 

Nu 2017 bijna op z’n eind loopt is het goed om eens terug te kijken hoe het allemaal verlopen is in dit jaar. Vooraf maak ik altijd plannen welke grote wedstrijden ik wil doen, eventueel samen met Thomas, welke wedstrijden daarin goed passen voor de voorbereiding en welke wedstrijden we dan nog gaan jureren als official van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Het werd een mooi rijtje met daarin maar liefst 4 NK’s.

9-april 2017 – Nina 

Wat een fantastisch weer. Strakblauw, windkracht 2 uit het zuiden en bij de start om 10:00 uur 12 graden en later op de dag ca. 20 graden. Dit wil je dan gewoon niet missen. Wetend dat de marathon Rotterdam altijd al een feestje is, maar met dit weer kan het niet stuk. En onder het motto dat je alleen maar spijt krijgt van de dingen die je niet doet, zolang je er maar verstandig mee omgaat, ben ik toch van start gegaan in deze marathon. 

De voorbereiding was alles behalve goed. Al 1,5 jaar heb ik veel pijn aan de aanhechting op het hielbot van beide achillespezen. De verkalking die daar zat is nu zo goed als weg en nu moest alleen de pijn nog weg. Van de fysio moest ik blijven lopen en de pijn kon geen kwaad. Weliswaar kon ik de ene dag nauwelijks 15 minuten lopen door pijn en de volgende dag was een lange duurtraining van 2,5 uur mogelijk. Sterk wisselend dus, maar so be it. 

5 maart 2017 – Nina 

Wat een feest was het om weer een loopwedstrijd te kunnen. Vooraf uiteraard niet, want de zenuwen waren er ook weer, ondanks dat ik niet fit was en geen verwachtingen had. De Trappenbergloop is een mooie loop, off-road , maar erg weinig blubber (10,6 km). De organisatie is top en mooi dat er weer veel vrijwilligers aan het helpen waren. Mooi dat ik na afloop eerst door een dame begeleid werd en mij vertelde dat ik zo bij het podium verwacht werd en vervolgens bij de arm gepakt werd door de volgende vrijwilliger, niet dat het nodig was, maar gewoon omdat de man het gezellig vond om mij naar de sporthal te begeleiden. En ik was ook zo blij dat ik eindelijk weer eens een wedstrijdje heb kunnen doen dat ik honderd-uit praatte. Leuk!

26 februari 2017 - Nina

Rotterdam vind ik echt een sportstad met o.a. zijn jaarlijks terugkerende fantastische Marathon Rotterdam, met een goede organisatie en enthousiast publiek. Altijd weer een feest. Vorig jaar vond er het WK Paratriathlon plaats, waar ik als Technical Official van de ITU bij aanwezig mocht zijn. Wat een geweldige ervaring!

Dit jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan en vindt de  ITU World Triathlon Grand Final er plaats. De afsluiting voor de elite op de sprint/olympische afstand triathlon in de World Triathlon Series.

Buiten actief te zijn als triathleet/hardloopster en sinds vorig jaar ook als NTB official ben ik dit jaar WK-Triathlon Ambassadeur. Daarmee probeer ik het WK triathlon in Rotterdam te promoten en kennis over te dragen naar wie dat wil. Deze post is mijn eerste promotionele actie maar er zullen er nog meer volgen. Mocht je nu al vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

Ik hoop op deze manier een bijdrage te leveren aan de fantastische sport die triathlon heet en er op 14-17 september een groot feest van te maken.

20 november 2016 – Nina

Met weeralarm code geel afgegeven voor de kustprovincies met windstoten tot  150 km/h en veel regen was het zeker geen ideale dag voor een hardloopwedstrijd.  Vooraf zei ik tegen Thomas dat ik hoopte onder het uur te gaan, maar dat dat niet heel realistisch was en dat ik tevreden zou zijn als ik onder de 1:02 zou lopen op de 15 kilometer op en neer van de Zevenheuvelenloop. Met een finishtijd van 1:01:08 ben ik dus tevreden. Dit is maar 19 sec. langzamer dan de doorkomst op 15 km na de DamtotDamloop en nu heb ik inmiddels 5 weken geleden  een marathon gelopen. Daarna heb ik veel  gerust en zo goed als geen snelheidswerk gedaan door de blijvende opspelende achillespeesklachten.  10 jaar eerder stond ik hier aan de start en was het mijn eerste wedstrijdje weer na 10 jaar geen wedstrijd en finishte ik met een tijd van 1:01:56 en werd daarmee 9e V40. Ben ik nu toch mooi sneller ;-)

16 oktober 2016 – Nina

In the pocket! Voor de 4e keer op rij Nederlands Kampioen op de Marathon bij de dames 50 in een tijd van 2:58:08! En alle keren onder de 3 uur. Het is nooit makkelijk en het doet altijd pijn als je een marathon loopt en het beste uit jezelf wilt halen. Mentale kracht en goede haas leverde nu ook weer een mooie prestatie, niet alleen in mijn categorie, maar ook nu weer in de top 5 van het NK en 18e dame Overall. En dan nog zeg ik: de snelheid is nog niet wat het moet zijn, maar ik ben weer op de weg terug ;-) Eerst maar zorgen dat ik weer vooruit de trap af kan. Herstellen is belangrijk!

18 september 2016 – Nina

De DamtotDamloop was ook dit jaar weer een super mooi  en goed georganiseerd evenement.  Leuk dat ik dit jaar als ‘genodigde toploper’ mocht starten en kon genieten van de speciale voorzieningen, voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd. Dat zou het iets meer relaxed moeten maken, maar voor degenen die mij beetje kennen, kunnen zich indenken dat ik weer behoorlijk nerveus was. Ondanks dat, heb ik wel de invitatie waar kunnen maken (zo voel ik dat) met winst in mijn categorie (D50) en 2e Master (V35+)  in een tijd van 1:05:15.

17 juli 2016- Nina

Vanaf 2014 wist ik dat, als alles zou kloppen op de wedstrijddag, ik onder de 10 uur zou moeten kunnen finishen in een hele triathlon. Tijdens EK Challenge Almere-Amsterdam in 2014 was ik al in goede vorm, alleen gooide daar de stevige wind uit de verkeerde richting roet in het eten. Mijn finishtijd van 10:14 (op dat moment een PR) en een klassering van 3e Nederlandse Dame en 7e Dame Overall maakten het feestje na afloop er niet minder om.  In 2015 stond ik aan de start van Challenge Roth met de naweeën van een bronchitis en in de voorbereiding had ik veel last van mijn rug. Ondanks de paniek in het water en de gevolgen daarvan kon ik wel finishen in een tijd van 10:17. Ik kon de weerstand niet weerstaan om dat jaar vervolgens ook nog te starten in Challenge Almere-Amsterdam. Weer een stevige wind uit de verkeerde richting, maar erger was de in het gewricht gebroken grote teen waarmee ik daar de marathon uitliep. Nooit kwam het in me op om uit te stappen, het deed pijn, maar wist ik veel dat er een breuk zat…eindtijd 10:32.

25 juni 2016- Nina

Voor alles moet een eerste keer zijn, zo ook de 1/3 triathlon van Oud Gastel. Er is maar 1 triathlon in Nederland over deze afstand: 1,3 km zwemmen, 60 km fietsen en 14 km lopen. Leuk om ook deze een keer gedaan te hebben. In Huizen was het zwemmen goed verlopen omdat ik bewust een ruime buitenbocht heb genomen. Met die ervaring was hier het plan om wel redelijk achteraan te starten, maar toch te proberen flink tempo te zwemmen. Met de tijden die ik tegenwoordig klok in het zwembad zou een tijd van 22 minuten (1:40/100m) erin moeten zitten. Het doel met fietsen was om zo hard mogelijk te gaan, en dan te zien wat er nog in zou zitten met lopen.