22 februari 2017

Al jaren gebruiken Thomas en ik Herzog Medical compressietubes en -kousen, en de laatste tijd ook compressiesokken. Het begon jaren geleden met de zwarte tubes met blauw logo, maar inmiddels zijn ze in allerlei vrolijke kleuren te verkrijgen. Destijds kozen we voor Herzog Medical vanwege de medische insteek die dit bedrijf heeft in het maken van de diverse producten. En om diezelfde reden kiezen we daar nog steeds voor. Het zijn wel doordachte producten die op de juiste plaats compressie geven. Daarom is het ook noodzakelijk dat je vooraf goed het onderbeen en voet opmeet om de juiste tube/kous te kopen. Daardoor zitten ze precies pas en geven ze een goede compressie, dwz op de juiste plaatsen. Eerlijk toegegeven, ze gaan moeizaam aan en uit, maar dat heb ik er wel voor over.

 Ik vind de producten goed zitten en ze geven mij de ondersteuning die ik graag wil. Van nature heb ik altijd hoge spierspanning. Met de tubes en kousen heb ik het gevoel dat de doorbloeding beter is en daardoor minder ophoping van afvalstoffen. Hierdoor krijg ik ondanks de hoge spierspanning niet vaak kramp. Bij iedere hardlooptraining en wedstrijd heb ik de tubes en sokken aan en na afloop van een wedstrijd de kousen.

Marathon 22-0970

Sinds ik ook de compressiesokken gebruik heb ik veel minder last van de Mortonse Neuralgie (een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes) in mijn voet. Dat was juist in het begin heel goed te merken. Van nauwelijks 45 minuten kunnen hardlopen op mijn wedstrijdschoenen naar anderhalf uur met de Herzog compressiesokken aan. En nu heb ik er nauwelijks nog last van. Voor mij geen andere hardloopsokken meer! Thomas had tijdens een marathon of hele triathlon nog wel eens last van blaren, waarschijnlijk veroorzaakt door het schuiven van de voet in de sok. Sinds hij de Herzog compressiesokken gebruikt heeft hij van blaren helemaal geen last meer.  

We zijn dan ook weer erg blij dat Herzog Medical ook in 2017 ons wil sponsoren!

Met sportieve groet,

Nina Bakker