19 januari 2014

De 3e cross in het circuit, Pampushoutcross. Zeker omdat deze cross nieuw was, ging Nina toch maar eerst inlopen op het parcours. De eerste 500m ging nog, daarna begon de blubber.
Zelfs vanuit stand ging Nina bijna onderuit …. Met 2 rondje á 2 km zat het inlopen er wel weer op en was duidelijk dat heel blijven belangrijker was dan winnen.
Thomas was net als bij de vorige cross lopend gekomen, zodat het weer een lange duurloop met tot slot 35 minuten hoog tempo zouden worden.
Met de schoenen strak geveterd werd er rommelig gestart door de vele bochten in het eerste stuk. Dit eenmaal gehad hebbend zou de naam ‘MudRun’ toepasselijker zijn geweest. Ondanks dat er best nog wel stukken goed begaanbaar waren, waren grote delen van parcours ‘te erg’.

Nina


De twee greppels per ronde, totaal moesten er 4 rondes gelopen worden, waren uitdagend.
Daar Thomas altijd wat rustiger start dan Nina kwam hij haar in de 2e ronde pas voorbij.

Thomas

Dit keer liep hij gewoon lekker door en was hij niet de haas.
In de laatste ronde wist Nina dat ze ruime voorsprong had en heeft het wat rustiger aan gedaan. Rug en achillespees waren al hevig aan het protesteren.
Uiteindelijk werd Thomas 10e en won Nina bij de dames.

 

http://www.almerevandaag.nl/sportregionaal/article26573063.ece/Merlijn-Dekker-en-Nina-Bakker-glibberen-naar-winst-Crosscup?lref=sp1

 

 

8 december 2013

Het was genieten tijdens de Almeerderstrand Cross. Uiteraard zwaar, veel mul zand, en hier en daar een heuveltje met bochten, maar dit maakte de uitdaging wel compleet. Zeer geslaagd als anaerobe training.

Nina finishte als eerste dame. Thomas zat dit keer meer voorin het veld, ondanks dat hij er een duurloop van gemaakt had met eerst 1,5 uur inlopen en vervolgens was de wedstrijd 31 minuten Fast Finish.

Weer media aandacht door Tim Moria van Almere Vandaag: http://www.almerevandaag.nl/sportregionaal/article26153103.ece/Overtuigende-winnaars-bij-Crosscup

 3

 

 

 4 november 2013

 

Dit seizoen doen zowel Thomas als Nina weer mee aan de CrossCup Almere. Een serie van 4 wedstrijden van 8km off-road. Gisteren werd de strijd gestreden in de dikke blubber tijdens de Kromslootparkcross. Normaal is dit al een erg glad parcours, maar door de heftige regen van de nacht ervoor en op de dag zelf was het toch wel ernstig te noemen. Nina gleed in de 3e (van de 4) ronde onderuit en werd heel attent en alert overeind getrokken door een andere atleet. Fijn zulke sportiviteit!

 2

Nina ging na 8km als eerste dame over de finish.

Thomas omschreef de cross zelf als volgt: "Crossen is al niet zo mijn ding, maar de blubber van vandaag was echt iets te veel van het goede: Master Disaster! Het blijft een goede coordinatietraining dus op naar de volgende cross!"

http://www.almerevandaag.nl/sportregionaal/article25489343.ece/Almeers-succes-tijdens-Crosscup-Almere